2019-09-04 05:13:20• hírek • Bede Emőke

Második alkalommal szervez táncházzal egybekötött citeratalálkozót a Borókagyökér Egyesület

A tavalyi évben első alkalommal megszervezett Borókás Citeratalálkozó és táncház hatalmas sikert aratott, így nem csoda, hogy a Borókagyökér Egyesület 2019-ben is citerásokkal népesíti be a Lépésházat.

Amint azt az egyesület vezetőjétől, Szejke Judittól megtudtuk, a Szatmár megyei citerazenekarok mellett idén is érkeznek majd olyanok, akik sok száz kilométert fognak megtenni meg azért, hogy részt vehessenek a Lépésházban szeptember 7-én, 15 órától megrendezésre kerülő eseményen. Itt lesz az avasújvárosi Bokréta zenekar, a szilágysomlyói Szederinda, a marosvásárhelyi Fagyöngy, a pusztadaróci Vadrózsák, a balmazújsávorsi Kadarzs Hagyományőrző Egyesület, a szatmári Tombora citerások, illetve a dobrai Orgonác is. Az eseményt Nagy Orbán nyitja meg, és a jelenlevők Nagy János citerakészítő bemutatóját is megtekinthetik majd.


Ám a mulatság nem áll meg itt, ugyanis 19 órától egy fenomenálisnak ígérkező táncház veszi kezdetét. A talpalávalót a Soroglya zenekar fogja szolgáltatni, a táncokat pedig a Kása-házaspár vezeti majd. Ha tehát egy emlékezetes hétvégi programot keresel, kövesd a citerahangot, és ne hagyd otthon a tánccipődet sem.


Az esemény a Szatmár Megyei Tanács és a Communitas Alapítvány támogatásával valósul meg.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: